POHJA:

4 munaa

1,5dl sokeria

1,5dl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

PÄÄLLE:

1:KERROS:

2dl vispikermaa tai vastaavaa

2 tlk lime-valkosuklaa rahkaa

2rkl sokeria

4 tl liivatejauhetta tai 2 liivatelehteä

vettä liivatteen liotukseen ja sulatukseen ohjeen mukaan

2.KERROS:

500g vähän sulaneita pakastemansikoita

0,5dl sokeria

6tl liivatejauhetta tai 3 liivatelehteä

vettä liotukseen ja sulatukseen ohjeen mukaan

Vatkaa pohjaa varten munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi siivilöi joukkoon perunajauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. sekoita varovasti ja kaada leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan

Paista 225c 8-10min.

Levitä pöydälle uunivuokan kokinen leivinpaperi ja sirottele sille sokeria, kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjalla ollut leivinpaperi, anna jäähtyä. Leikkaa pohjasta irtoreunakakkuvuoan kokinen pala ja laita se irtoreunakakkuuvuoan pohjalle.

1:stä täytettä varten vispaa kerma vaahdoksi lisää rahka ja sokeri sekä ohjeen mukaan käsitelty liivate, sekoita ja kaada kakkuvuokaan

2. pohjaa varten murskaa esim sauvasekoittimella kohmeiset mansikat, lisää sokeri ja ohjeen mukaan käsitelty liivat .kaada se rahkatäytteen päälle kakkuvuokaan. laita vuoan päälle kelmu ja vuoka jääkaappiin anna hyytyä n. 4 tuntia

POHJAN TÄHTEISTÄ VOI TEHDÄ VIELÄ PIIRAKKAVUOKAAN MATALAMMAN VERSION KUN TEKEE TÄYTETTÄ VÄHÄN REILUMMIN.