8 pientä annosta tai 4 isompaa

 Taikina:

1 dl vettä

1 tl suolaa

1 rkl rypsiöljyä
 
0.5 pss Kuivahiivaa
 
0.5 dl Kaurahiutaleita
 
2 dl Hiivaleipävehnäjauhoa
 
Päälle:
200 g  15 % juustoraastetta
 
Täyte:
2 dl Purjosipuli, suikaloitu
2 kpl Tomaattia
2 tl Oregano, kuivattu tai pitsamaustetta
0.5 dl Tomaattisose tomaattipyree
100 g Herkkusieniviipaleita
100 g Kinkkusuikaletta
 

Valmistusohje:

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää suola ja keskenää sekoitetut kuiva-aineet, vaivaa taikinaksi lisää lopuksi öljy ja vaivaa vielä se taikinaan. Anna kohota leivinliinalla peiteltynä n. 30minuuttia.

Pohjan kohotessa viipaloi tomaatit ja huuhdo sekä suikaloi purjo. Jos et ole ostanut valmista juustoraastetta raasta myös juusto.

Taikinan kohottua pyöritä siitä jauhotetulla alustalla pallo jonka kaulit ohueksi pyöreäksi pohjaksi halkaisijaltaan n. 30 cm. Jauhota kevyesti taikinan pinta ja kääri kaulimen ympäri ja nosta se leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Sivele taikinalle tomaattipyre, kinkku suikaleet, herkkusienet, purjosuikaleet, tomaattiviipaleet , oregano tai pitsamauste ja viimeiseksi juustoraaste.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

TONNIKALAPITSAN saat kun vaihdat herkkusienet pienneen tälkkiin ananaspaloja ja kinkun pieneen tölkkiin tonnikakalaa.

HERKKUSIENIPITSAN saat kun laitat 200g herkkusieniä ja jätät kinkun pois

KEVYITÄ täytevaihtoehtoja ovat myös metsäsienet, lohisäilyke,paprika, sipuli, raejuusto ja... keksi itse lisää.