3 dl jauhoja (vehnä-, hiivaleipä-, graham, tai ruisjauhoja)

4 rkl tummaa kaakakojauhetta

1,5 dl leivinjauhetta

2 tl vanljasokeria

2 munaa

2,5 dl sokeria

1,5 dl juoksevaa margariinia ( muukin rasva käy sulatettuna)

2 dl kermaa ( tai kermaviiliä, ranskankermaa, kermamaitoa, maitoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja voihan vettäkin kokeilla. Jotain nestettä nyt jokatapauksessaa)

Kuorrutus:

(ei pakollinen, mutta hyvä)

100 g taloussuklaata 0,5 dl sulatettua voita tai 60% rasiamargariinia

Valmistus: Laita uuni lämpiämään 200C

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka

Sekoita kuivat aineet (ei sokeria) keskenään ja myös loput aineet

Yhdistä seokset ja sekoita huolellisesti

Kaada taikina vuokaan ja paista 50-60 minuuttia kunnes tikulla koettaen tikkuun ei enää tartu taikinaa

Valmista kuorrutus sulattamalla rasva mikrossa, lisää suklaapalat kuumaan rasvaan ja sekoita kastikkeeksi jonka valutat kakun päälle .

Kuvan kakkua ei ole kuorrutettu ja on sellaisenaankin hyvää.

TÄLLÄ RESEPTILLÄ VOI TEHDÄ MUITAKIN KAKKUJA MAUSTEITA MUUTTAMALLA

ESIM: ARABIALAINEN MAUSTEKAKKU

Lisää kuiviin aineisiin 1 dl mantelirouhetta,  1tlkaardemummaa, 2 tl inkivääriä, 2 tl kanelia ja 1 tl neilikkaa .

 muuten taikina valmistetaan kuten edellä. Kuorrutusta ei tarvita

RUSINAKAKKU

 Jätä kaakao pois ja lisää kuiviin aineisiin 0,5 dl mantelijauhetta ja 0,5 dl rusinoita ja teet taas kuten suklaakakkukin  ilman kuorrutusta.

TIIKERIKAKKU

Lisää nesteseokseen 1 dl appelsiinimehua ja jätä kaakaojauhe pois kuivista aineista.

Tee taikina kuten suklaakakussa.

Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita siihen 2 rkl kaakaojauhetta.

Kaada vuoan pohjalle ensin vaaleaa kakkutaikinaa ja sitten tummaa ja päälimmäiseksi vielä vaaleaa taikinaa. Jatka kuten suklaakakku.

KEKSI ITSE LISÄÄ MAUSTAMISVAIHTOEHTOJA!