2-4 annosta

4dl maitoa, kermaviiliä, piimää tai ruoavalmistuskermaa,

2rkl öljyä,voisulaa tai juoksevaa margariinia

2tl sokeria

vajaa tl suolaa

2tl leivinjauhetta tai soodaa

1dl grahamjauhoja

1dl vehnäjauhoja

Paistamiseen:

voita tai juoksevaa margariinia

Sekoita kaikki aineet keskenään. (Jos ei ole grahamjauhoja voi sen vaihtaa ohrajauhoihin tai vehnäjauhoihin) Paista joko tavallisella pannulla jolloin laitat pannulle 1dl taikinaa tai lettupannulla jolloin joka koloon reilu ruokalusikallinen taikinaa. Paista miedolla lämmöllä molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi.

Tarjoa ohukaiset esim. vaahterasiirapin, hunajan, hillon tai kermavaahdon kera. kermavaahdon ja hillon tai marjojen kera nämä muuntuvat leivoksiksi. Letuille voi myös ripotella vaniljasokeria. Kokeile myös suklaa-, kinuski- tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.