uunipellillinen

Ei sisällä munaa, voi valmistaa myös maidottomana ja/tai laktoosittomana ja rasvattomana

10 dl jauhoja (esim. vehnäjauhoja tai 5dl hiivaleipäjauhoja+ 5dl grahamjauhoja)

3 tl ruokasoodaa ( leivinjauhekkin käy)

2 tl vaniljasokeria ( tai inkivääriä tai sitruunamehua)

3-4 dl sokeria (osa voi olla fariinisokeriakin, jos käytät hedelmäsokeria riittää 1,5-2 dl ja makeutusaineissa käytä pakkauksen ohjeen mukaan)

6 dl piimää (Kaikki laadut käy ja piimän voi vaihtaa kermaviiliin, viiliin, jogurttiin, maitoon, kermamaitoon tai jopa veteen tai vaaleaan mehuun)

(1 dl sulatettua rasvaa ( juokseva margariinikin käy tai 0,5 dl ruokaöljyä, voidaan valmistaa myös ilman rasvaa,silloin lisättävä  1dl nestettä)

Päälle:

8 omenaa lohkoina tai renkaina (vaihtoehtoisesti päärynöitä, säilykepersikoita ananasta renkaina tai paloina, raparperia paloina tai 0,5 l marjoja)

sokeria jos hedelmät tai marjat kopvin happamia

kanelia ( sopii ainakin hedelmien ja raparperinkin päälle)

Ohje:

Laita uuni lämpiämään 200 C

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niihin neste ja rasva sekoita huolellisesti mutta älä turhaan vaivaa ettei tule sitkasta. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Lado hedelmät kauniisti taikinan päälle ja ripottele mahdollinen sokeri ja kaneli päälle.

Paista 25 minuuttia

Kuvan piirakka valmistettu omenista ja jauhoina hiivaleipä-grahamjauhoseos, nesteenä kermaviili-viili-maitoseos, rasvana öljy.Oli kuohkeaa ja maittavaa.