2,5 kg soseutuvia omenia

2dl vettä

1 kg hillosokeria

Pese omenat ja leikkaa ne lohkoiksi niin että siemekotaa ei tule mukaan.

Keitä ne pehmeiksi pienessä vesimäärässä

Soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella

Sekoita omenasose , 2 dl vettä jahillosokeri keskenään

Keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen. VARO POLTTAMASTA KÄSIÄSI, SOSE SAATTAA PULPAHDELLA JA ROISKUA KIEHUESSAAN. KÄYTÄ KANTTA!

Tölkitä sose puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin , sulje tölkit huolellisesti.

KEVENNETTY VERSIO

Käytä vain 1/2 kg hillosokeria ja säilytä palastimessa tai jos haluat käyttää makeutusainetta niin lisää se soseutettuasi omenat äläkä enää keitä ja pakasta sose. Käytä aspartaamijauhetta n. 6 dl tämän reseptin omena määrään.

VINKKI

Kun omenahillo on vielä kuumaa ota siitä osa ja peitä sillä rasia jäisiä pakatemansikoita niin saat tuoretta hilloa heti syötäväksi. Mansikat sulaa ja omenahillo jähtyy. HYVÄÄ varsinkin lettujen ja puuron kanssa.